Live Piano Stijn 18/9

08 juli 2022

Zondag 18 september in Café Americain: Live Pianomuziek van Pianist Stijn van den Berg. Kom genieten van 17:00 uur tot 19:00 uur. Gratis toegang.

Stijn is singer-songwriter en schrijft Nederlandstalige muziek die balanceert tussen Nederpop en kleinkunst. Hij groeide op in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam en begeleidde zijn vader al op jonge leeftijd op de piano met liedjes van chansonniers Ramses Shaffy en Jaques Brel. Nu is hij wekelijks te zien in Pianobar Maxim op het Leidseplein in Amsterdam.

Na zijn studie aan het Haarlems Conservatorium, waar hij afstudeerde als pianist en liedjesschrijver, besloot hij zich volledig op zijn eigen muziek te richten. De meeste liedjes die ik schrijf zijn echt onder te brengen in het genre cabaret, waar ik vandaan kom. Dat vind ik cool, maar ik luister zelf liever naar wat meer meeslepende popmuziek,' zegt de zanger. 'Daarom ben ik begin 2019 samen met mijn producer op zoek gegaan naar een meer poppy sound, geïnspireerd door artiesten als Snelle, Paul Sinha en Ruben Annink. De nummers die nu gaan verschijnen zijn daaruit geboren'.

Met mijn muziek hoop ik een glimlach of een gevoel van herkenning te creëren, dat is waar muziek voor mij om draait. De combinatie van cabaret en pop maakt dat heel goed mogelijk', aldus Stijn.