Live Piano Stijn 21/8

21 augustus 2022

Zondag 21 augustus in Café Americain: Live Pianomuziek van Pianist Stijn van den Berg. Kom genieten van 17:00 uur tot 19:00 uur.

Stijn is singer-songwriter en schrijft Nederlandstalige muziek die balanceert tussen nederpop en kleinkunst. Hij groeide op in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt en begeleidde zijn vader op jonge leeftijd al op de piano met liedjes van chansonniers Ramses Shaffy en Jaques Brel. Elke week is hij nu te zien in Pianobar Maxim op het Leidseplein in Amsterdam.

Na zijn studieperiode aan het conservatorium van Haarlem, waar hij afstudeerde als pianist en liedjesschrijver, besloot hij zich volledig te focussen op zijn eigen muziek. ‘De meeste liedjes die ik schrijf zijn echt te vatten in het genre kleinkunst, dat is waar ik vandaan kom. Dat vind ik tof, maar ik luister zelf graag liever naar wat meer meeslepende pop-muziek’, aldus de zanger. ‘Daarom ben ik begin 2019 samen met met mijn producer op zoek gegaan naar een meer poppy sound, geïnspireerd door artiesten als Snelle, Paul Sinha en Ruben Annink. De liedjes die nu zullen uitkomen zijn daar uit ontstaan’.

‘Met mijn muziek hoop ik vooral een glimlach of een gevoel van herkenning te creëren, dat is waar muziek voor mij om draait. De combinatie tussen kleinkunst en pop maakt dat heel goed mogelijk’, aldus Stijn.